onsdag 15 juli 2009

På kontrasternas ö

....Mallorca har vi njutit och kopplat av en vecka.
Följ med in i den gamla staden Pollenca....

.....där pilarna till centrum leder oss in på den här huvudgatan och vi liksom alla andra turister funderar på om vi verkligen kommit rätt när vår hyrbil nätt och jämnt tar sig fram.

Sitt ner på Pollencas torg och känn hur det är att "bara vara"....inte så svårt med ett glas kallt rosé på bordet.

Färden går vidare till det gamla vindistriktet i staden Binissalem....här pågår veckans marknad och vi precis som stadens kvinnor handlar med oss grönsaker, frukt och ost....


.....njuter av alla färger och svalkar oss med ett glas öl tillsammans med lokalbefolkningen.

Besök hos vinproducenten José L. Ferrer
med provning och inköp av både vin och olivolja.....mmmm!
Koppla av i stekande sol eller kryp in under parasollen med en god bok......

......innan du aktiverar kroppen med vattengympa i Medelhavet.
Känn sanden mellan tårna...

...och ta en kvällspromenad på den härliga vita sandstranden i Alcudia.Spent a week att the Mediterranean island Mallorca. Hope you enjoyed my pictures!!!
8 kommentarer:

Anna tassar in.. sa...

Karin..jag blir helt lycklig..du det där ljuset.. den där sandfärgade tonen i Mallorcas natursten...mmmmm säger jag..jag lever mig in i bilderna kan känna den varma medelhavsvinden och bara njuter..grönsaker vinstockar..heeeela kitet har du med här..ahhhh och åhhh..så galet gott..jag tittar igen nu..vänta..

Jaaa men du...tänk..att sitta där undet parasollen och dricka vin..suck..sååå härligt.

joggemia sa...

Vilka härliga semesterfoton...tack för restipset! Vi ska iväg nästa sommar och jag har länge funderat på Mallorca och dessa foton avskräckte mig inte precis! =)

Kram!

Anna tassar in.. sa...

Karin jag var tvungen att visa mannen här..han är lika galet glad i medelhavskvällar .. vin...vinstockar och typ allt som finns här.. som jag.. och du...kram på dig..kanske blir det mer av Mallorca...jag håller ett öga på dig ifall..

Aase sa...

Ser underbart ut.... Johanna jobbade på Mallorca som showartist ett halvår....typiskt var jag jätte dålig i borrelia då så det blev aldrig ngt besök där, men längtan finns allt :)
Kramen Aase

Sara sa...

Åh va härligt ni verkar haft det!!
Underbara kort!

Lukas sa...

Ser jättehärligt ut! Härligt med kontraster. Vi laddar för två veckor i Kroatien. Känns lite overkligt då vi inte har planerat så mycket. Ska åka med min bästis och hon är uppväxt i Kroatien så hon har planerarat det mesta. På lördag åker vi. Ha de bäst.
Kramar

Anna tassar in.. sa...

Karin jag har ingen systemkamera utan en FZ18 Panasonic..med en brännvidd på 28-504 mm mm, 18x optisk zoom 4x digital zoom. Mmm så är det jag ville ha en kamera som jag lätt hanterar..jag är mer än nöjd med den.En bra kvalité på bilderna blir det och har man sedan photoshop så är det lätt att fixa det lilla lilla extra..

Lycka till med din värstingkamera :D

Janny sa...

beautifull pictures and it looks like lotts of fun!