söndag 25 juli 2010

Veckans fönster: Litet

Temat hos Veckans fönster är "Litet". Nu har jag varit runt på Söderslätt och en sväng till Köpenhamn de senaste dagarna tillsammans med våra Stockholms-gäster. Massor av foton har det blivit och naturligtvis ett och annat fönster.

I Nyhavn finns många gamla magasin och i en del är det numera hotell. De gamla fönstergluggarna från magasinen finns kvar och ett sådant fönster med tillhörande liten lucka blir mitt fönster den här veckan.

Så tar jag er med på en promenad i de gamla kvarteren kring Nyhavn.Ha en fortsatt skön söndag!
5 kommentarer:

Anna tassar in.. sa...

Deijligt..mmmm.du Copenhagen är verkligen så underbart..härligt Karin jag ler och blir varm i hjärtat..så många goa bilder..

Jah Hollis sa...

Inte helt obekanta miljöer för en Malmöbo och många fina fönster och byggnader. Men sedan Öresundsbron kom till för tio år sedan är det allt mer sällan man hamnar i den delen av Byen.

Susanne sa...

Nyhavn är fint nu för tiden, men på 1960-talet var det inte riktigt så utan kvarter man gärna undvek.

Nu är det många fina hus man bevarat och rustat upp och uterestaurangerna många att slå sig ner vid. Fina foton här som precis beskriver hur det ser ut nu.

Annika sa...

Köpenhamn ser lika mysigt ut som alltid. Idag har vi njutit av vad Lund kan erbjuda en halvruggig sommarsöndag. Vi åt brunch på Lundia, kände oss kulturella på "Skissernas museum" och sen sjönk kulturgraderna när vi köpte mer okulturella tidningar på Pressbyrån och kröp upp i soffan med. Tiger gillade det sista bäst. Nu har kvällen avslutats med de söndags-obligatoriska matlådorna. Kramar från Lund (A&J&T)

Mona sa...

Det finns många vackra hus i Nyhavn. Jag tycker de små fönsterluckorna i ditt hus är så söta.