tisdag 13 september 2011

Skulpturer i min stad

För ett par veckor sedan ordnade jag en stadsvandring med hjälp av nya och gamla foton för personalen på jobbet. I mitt förarbete vandrade jag runt i Trelleborg och fotograferade. Idag fyller jag år och då passar jag på att hylla stan där jag växt upp, och fortfarande både bor och arbetar i, med att visa er bilder på några fina skulpturer."Böst" är en mycket populär, välbesökt och fotograferad skulptur mitt på gågatan. En klar favorit tycker även jag! Konstnären är Fred Åberg.

En mindre uppmärksammad skulptur är gubben som klättrar "Nästan halvvägs". Den här missar de flesta eftersom den inte syns så mycket i ögonhöjd....bara en smal stång. Här har jag riktat kameran rakt upp i luften och zoomat in. Även denna av Fred Åberg.

Så har vi "Sjöormen" av Axel Ebbe på Stortorget. Den här fontänen har funnits mycket längre än de båda andra skulpturerna. För mig har den funnits "alltid"!
Många andra foton ingick i vandringen och de kanske jag visar en annan gång.


4 kommentarer:

Katarina sa...

Ett stort Grattis på din födelsedag. Hoppas den blir bra och minnesvärd. Roliga skulpturer de första 2, gillar dem jättemycket, de är så annorlunda. Kramar Katarina

Cecilia Bern sa...

Grattis på din dag!...och stort Tack för en trevlig kurs i förra veckan! Så inspirerande! Kram från Cecilia

Anonym sa...

Ett jätte stort Grattis på din dag , hoppas den blir trevlig.
Hurra hurra!!!
Kram Annemarie H

AnnBri´s sa...

Grattis på födelsedagen!
Hoppas du hade en bra födelsedag kram Annica