tisdag 6 mars 2012

Shopping i Dubai

Dubai beskrivs i många sammanhang som en shopaholics dröm och visst finns det ett enormt utbud. Så pass att det är svårt att få grepp om! Mängder av enorma shoppingcentra


.....där Mall of the Emirates är ett av de största. Kanske mest känt för inomhusskidbacken "Ski Dubai"......och så finns det ett tjusigt "Emporio Armani Café" dit möjligen de här välklädda herrarna är på väg.

"Mercato Mall" lockar med sin arkitektur i venetiansk och toscansk stil. Se bara vilken härlig mix av den italienska inramningen kring Starbucks Coffee och besökarna som bär emiratets traditionella kläder.


Interiören skulle passa bra i en uppsättning av "Romeo och Julia"!Men så kan man också ge sig in i myllret på gatorna i Deira. Lite nyare butiker i den modernare delen.....och så en helt annan atmosfär i en annan del där bilar blandas med handdragna kärror lastade med varor. Här precis utanför Naif Souk myllrade det av människor till fots och de som kom i bil med privatchaufför
Naif Souk är nyrenoverat efter en brand och är en arabisk marknad med lite dragning mot ett modernt köpcentra, men inga flotta märkesbutiker. Här kan man köpa traditionella arabiska kläder och kläder från Pakistan samt massor av annat.Vi tröttnade ganska snabbt på de enorma shoppinggalleriorna med alla tjusiga märkesbutiker. Många av kedjorna är precis de samma som här hemma. Vi uppskattade Deira och Naif Souk med sin blandning av människor från olika världsdelar och ett annorlunda utbud av varor. En härlig känsla av att vara i ett arabiskt land.
En annan dag kommer det bilder från min favoritbutik som jag absolut måste återvända till!


3 kommentarer:

Ann-Sofi sa...

Vilken härlig resa ni verkar ha haft, blir riktigt avis :-)

Anna tassar in.. sa...

Jisses så intressant det är att få ta del av det du berättar..jag har alltid undrat hur det är i Dubai..lyxigt..det ser jag..välklädda herrar i kaftaner..underbart..vilka byggnader..här finns kapital minsann.

Jo jag förstår..det där mer genuina är oftast det mest intressanta..det där vardagslivet..det är det som är så roligt att se..

Ja men då sitter jag o väntar på ett besök i favoritbutik:)

Katarina sa...

Vilka bilder du delar med dig från din resa, det måste ha varit en otrolig upplevelse. Ha det så bra. Kramar Katarina